0010.jpg

Очільник Сумської міської ТГ Олександр ЛИСЕНКО повідомив, що обласний центр уже активно готується до наступного опалювального сезону.

Цього року гідравлічні випробування тепломереж підвищеним тиском у Сумах розпочали раніше звичайного. Це пов’язано з питаннями загальнодержавної енергетичної безпеки. Водночас провести відповідні роботи тепловики планують оперативно – протягом місяця.

«Щороку ми влітку, переважно у червні, зупиняли на місяць котельні, ТЕЦ, аби провести випробування тиском і за необхідності відремонтувати чи замінити обладнання до наступного опалювального сезону. Але цього року нам надіслали документ загальнодержавного рівня, згідно з яким ми маємо зробити це на місяць раніше – до кінця травня. Думаю, усі бачать сьогоднішню ситуацію і розуміють, що це наша спільна справа – вистояти, витримати і бути готовими до оперативних рішень влади, – зазначив Олександр Лисенко. – Сьогодні дав доручення всім підрозділам міської ради розпочати підготовку до зими, адже ми маємо завчасно бути готовими до енергетичної незалежності та інших форс-мажорних обставин. Усі комунальні підприємства і структурні підрозділи міської ради повинні бути облаштовані безперебійниками, акумуляторами, генераторами, запасом палива – не на тиждень, а на місяць-два або на всю зиму».