001.jpg

Початок покладено: перший проект громадського (партиципаторного) бюджету поданий до міської ради. Його авторами стали дві сумчанки, представники ОСББ «Затишня оселя», Марія РУДЕНКО та Галина ЛИСАЧЕНКО.

Вони запропонували ідею благоустрою двору по вул. Леваневського, 16 - встановлення двох дитячих майданчиків та оновлення спортивного, реконструкція тротуарів і освітлення та ін. Таким благоустроєм зможуть користуватися не лише діти та дорослі їх будинку, а й кількох сусідніх.

За словами пані Марії, про бюджет участі вона дізналася на Інформаційному порталі Сумської міської ради. Одразу зацікавилася та почала діяти. Підключила свою знайому Галину Лисаченко та разом почали писати проект.

Жінки зізнаються - на все про все витратили не більше тижня. Були присутні й на консультаціях (тренінгах), допомагали і представники структурних підрозділів міської ради.

«Спочатку було трішки страшнувато, але коли розпочали, виявилося - все набагато простіше. Віримо у перемогу свого проекту та будемо поширювати інформацію про нього – розповідати всім родичам, друзям, сусідам, аби проект набрав якомога більше голосів», - поділилася Марія Руденко.

Прийом проектів від городян у рамках громадського (партиципаторного) бюджету м. Суми

Дізнатись більше про громадський (партиципаторний) бюджет