007.jpg

У Сумах відбувся І етап Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»), що має на меті національно-патріотичне та духовне виховання учнівської молоді на ідеях козацького лицарства та козацьких традицій.

До гри долучилися 12 команд закладів освіти Сумської міської ТГ. У молодшій віковій групі (7 – 10 років) змагалися три рої, у середній (11 – 4 років) – два, у старшій (15–17 років) – найбільше – сім. Кожна команда складалася з восьми осіб (шість хлопців і дві дівчини).

Для наймолодших учасників гра проходила в онлайн-форматі. Так само виконували частину завдань, наприклад зі стройової підготовки, й джури середньої та старшої вікових груп.

Безпосередньо під час офлайн-частини гри вони демонстрували фізичну підготовку та вміння надавати першу домедичну допомогу, долали смугу перешкод тощо.

Один із досвідчених учасників – гурток «Джура» Стецьківської школи. У закладі з 1992 року діє Козацька республіка, а з 2016 року гуртківці – постійні учасники військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»). У 2021 році, вони представляли Сумщину на всеукраїнському етапі. Вихованцем гуртка є Денис Бондаренко, котрий загинув торік 1 травня при обороні Маріуполя.

За результатами змагань у старшій віковій групі I місце посів рій Стецьківської школи II – школи № 15, III – школи № 12. У середній: І місце – команда школа № 9, II – НВК № 16. У молодшій: І місце – рій Стецьківської школи, II – школи № 18, III – НВК № 16.

Учасники гри отримали грамоти, а переможці та призери – подарунки, серед яких були солодощі, речі для таборування, сертифікати на відвідання кінотеатру та спортивного клубу, спеціальне взуття. Свої подарунки для юних патріотів підготували заступник очільника громади Станіслав ПОЛЯКОВ та депутат міської ради від фракції «Слуга народу» Максим ЗЕЛЕНСЬКИЙ.

Переможці  демонструватимуть свої здібності на II (обласному) етапі  гри «Сокіл» («Джура»), що проходитиме в червні.