Надрукувати
Перегляди: 810

Управління «Служба у справах дітей» провело чергове засідання комісії з питань захисту прав дитини, на якому розглянули 16 питань щодо реалізації прав дітей.

З них вісім стосувалися реалізації майнових прав при вчиненні правочинів за участю малолітніх та неповнолітніх, стільки ж  – спірні питання, які потребували колегіального вирішення.

За результатами ухвалених рішень дозволено вчинити вісім правочинів за участі дітей, таких як оформлення в установленому законом порядку на ім’я малолітніх та неповнолітніх договору купівлі-продажу на нерухоме майно, договору на виділення часток у спільній сумісній власності, договору дарування, договору про поділ спадкового майна, та укладення вищевказаних договорів у випадках наявності факту зареєстрованого місця проживання дітей у квартирах, будинках, приміщеннях.

Серед немайнових питань, які розглянули на засіданні такі: присвоєння народженій дитині прізвище матері, стан виконання батьківських обов’язків, позбавлення батьківських прав, доцільність встановлення опіки над малолітнім, здійснення соціального супроводу та завершення соціального супроводу, надання дозволу на реєстрацію місця проживання опікуна у Сумах.

Всі рішення ухвалені з метою забезпечення найкращих інтересів дитини та збереження сімейного оточення.

Також було затверджено 26 індивідуальних планів соціального захисту дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування та дітей, які опинились в складних життєвих обставинах.