Надрукувати
Перегляди: 1396

З нагоди Міжнародного Дня захисту дітей, який вчора святкували сумські дітлахи, в бібліотеках нашого міста відбувся ряд заходів.

Зокрема, у бібліотеці-філії №3 ім. О.П. Столбіна під час свята «Тут живе дитинство», діти брали участь в літературних вікторинах, відгадували загадки, грали в ігри. А потім із захопленням слухали цікаві розповіді та казки, які дітлахам повідав відомий сумський казкар Анатолій ШКУРКА.

Юні музиканти Сумської міської школи №4, які теж завітали на зустріч, чудово співали та виконували фортепіанні твори.

У центральній бібліотеці ім.Т.Шевченка теж відбулося багато святкових заходів під гаслом «Ми діти твої, Україно!». Відвідали їх учні молодших класів середніх шкіл міста Суми. Для них бібліотекарі підготували цікаву програму. Діти взяли участь у розважальному калейдоскопі «Хай веселі будуть діти», відповідали на питання вікторини «Казка в гості поспішає», грали в «Добрі справи», переглянули відеоряд «Щастя творити добро» та помандрували відео екскурсією «Прогулянки вулицями міста Суми.

Бібліотекарі привітали дітей із початком літніх канікул, побажали весело та цікаво провести їх, гарно відпочити та оздоровитись, а головне, щоб протягом літа діти не забували приходити до бібліотеки, адже там на них чекають їхні друзі-книги.

А от найменших читачів 1 червня запросили до бібліотекий-філії №16, де на бібліотечній галявині на них чекало свято «Діти - планети нашої цвіт». Галявину прикрасили «Пеньком казок», виставкою на драбині «Сходинки до знань», де представлені книги з різних галузей знань, які були розташовані з найнижчої сходинки для найменших до найвищої сходинки для старших, басейном із чарівними рибками та парасолькою. Маленькі читачі грали у вікторину «Відгадай казкового героя», де діти ловили в басейні рибку із запитанням, відповідаючи на яке, вони йшли до «Пенька казок» і шукали книжку з цим героєм. За кожну вірну відповідь вони нагороджувалися призами. Також малеча читала вірші, грала в рухливі ігри. Наприкінці всім учасникам свята роздали цукерки.

Також цього дня у бібліотеці - філії №2 відбулося розважальне дійство «Мир дітям, як сонце квітам", на яке завітали учні пришкільного табору «Сонячний» школи №6. Хлопчики та дівчатка активно спілкувалися, грала в ігри, переглядали мультфільми. У конкурсі малюнка на асфальті «Промінчики радості» діти виявили свої художні здібності. На завершення свята всі учасники взяли участь в оформленні плаката «Діти за мир».

Окрім того, гості свята переглянули книжково -ілюстративну виставку «Хай же мир і дружба поєднає всіх».