004.jpg

Міський центр соціальних служб влаштував майстер-клас для дітей молодшого шкільного віку з сімей, що отримують соціальні послуги закладу.

Захід приурочили до Дня матері, Міжнародного дня сім’ї, Всесвітнього дня вишиванки. Для проведення обрали простір для жінок і дівчат «Вільна»

Організатори прагнули в легкій творчій формі розвинути в дітях цікавість до української історії, її культурної спадщини, нагадати про важливі родинні цінності.

«У період повномасштабного вторгнення громадяни в Україні не тільки краще зрозуміли цінності сім’ї, але й заглибилися в джерела культури, її особливості та різноманіття. Найбільш важливими такі відкриття стали для наймолодших – дітей, в яких плекають майбутнє української нації», – зазначили ініціатори майстер-класу.

Заступник директора – начальник відділу соціальної роботи міського центру соціальних служб Оксана ШТОГРИН привітала учасників заходу з прийдешніми святами, наголосила на важливості збереження українських сімейних і культурних традицій, пам’яті та повазі до українських захисників, особливо у юного покоління. Студентка СумДПУ ім. А. Макаренка Крістіна АНДРУХОВА в доступній та легкій формі зацікавила учасників історією вишиванки, а фахівці з соціальної роботи Альона МОРОЗ, Яна ШЕВЕЛЬ, Вікторія МОСКАЛЕНКО та психолог Ольга НИКОНЕНКО допомогли наймолодшим учасникам отримати позитивні емоції, розвинути креативність та залишити частинку свого серця у вироблених власноруч оберегах.

Учасникам запропонували написати побажання військовослужбовцям, які боронять країну від загарбників, що діти сприйняли з захватом. Надалі листи передадуть захисникам і захисницям України.