001.jpg

Очільник Сумської міської ТГ Олександр ЛИСЕНКО зустрівся з делегаціями благодійних організацій «Карітас Франції», «Карітас України» і «Карітас Суми», щоб обговорити впровадження на території сумської громади нових соціальних проєктів.

У розмові також взяли участь заступник очільника громади Віра МОТРЕЧКО, перший заступник директора департаменту соціального захисту населення Світлани МАРИНЧЕНКО, заступник директора департаменту фінансів, економіки та інвестицій Лариса СКИРТАЧ.

Співпраця з благодійниками продовжується у рамках меморандуму, підписаного у жовтні минулого року з БО ПБФ «Карітас Суми». Згідно з ним наразі реалізується проєкт допомоги внутрішньо переміщеним особам: зокрема, цій категорії населення покривають витрати на проживання та надають інші види підтримки. Діє також програма допомоги з ремонтом пошкоджених домогосподарств.

За словами менеджера розвиткових проєктів «Карітас Франція» в Україні Люки ДОМЕР-ЧАНУ, мета чергового візиту до сумської громади – визначення потреб її жителів у 2023 році для подальшого надання відповідного виду допомоги.

Як додав директор БО ПБФ «Карітас Суми» Олександр ДЯДЯ, акцент буде зроблено на соціальному супроводі жителів громади, зокрема соціально незахищених категорій населення – внутрішньо переміщених осіб, одиноких громадян, людей з інклюзивними потребами, тих, хто опинився в скрутному становищі, а також дітей. Зокрема, невдовзі буде презентовано «Простір, дружній до дітей», спрямований на соціальну адаптацію і допомогу дітлахам віком від трьох років, незалежно від віросповідання і кольору шкіри.

Сумчани подякували благодійним організаціям за співпрацю та зазначили, що головна мета – допомогти людям, які цього потребують, передусім ВПО, кількість яких постійно збільшується. Таких осіб наразі на обліку в департаменті соцзахисту населення – 24,5 тисячі, у тому числі 19,9 тисяч зареєструвалися від початку повномасштабного вторгнення рф.

«Наші партнери-благодійники роблять вагомий внесок у відновлення сумської громади, з початку війни перебували з нами на зв’язку та намагалися всіляко допомогти. Дуже пишаємося та цінуємо підтримку наших міжнародних партнерів і не втомлюємося дякувати їм за це. Наше місто завжди було відкрите для налагодження нових партнерських відносин з муніципалітетами та благодійниками інших країн», – зазначив Олександр Лисенко.

Гості подякували представникам влади громади за відкриту співпрацю та повідомили, що планують продовжувати надавати допомогу населенню громади і наступного року.

Офіс благодійної організації «Парафіяльний благодійний фонд «Карітас Суми» розміщений за адресою: вул. Ярослава Мудрого, 60/1. Також можна звернутися за телефоном: (050) 0146189.