Надрукувати
Перегляди: 767

В обласному центрі провели тренувальні збори для призерів та учасників міського етапу Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»).

Участь у тренуваннях взяли вісім команд, сформованих з учнів старших класів: сім – представники шкіл сумської громади, одна – школярі з Білопілля.

Програмою заходу було передбачено п’ять локацій, на яких молодь пройшла навчання з тактичної медицини, мінної безпеки, тактики ведення бою, отримала навички роботи з квадрокоптерами та позмагалася у лазертаг.

Окрім того, школярі мали можливість познайомитися з різними видами військової техніки на виставці, організованій добровольчими формуваннями сумської громади.

«Такі заходи проходять у рамках міської програми патріотичного виховання і мають навчити молодь, як поводити себе у різних ситуаціях в умовах воєнного стану. Школярі повинні знати основи тактичної медицини, мінної безпеки й поводження зі зброєю, якщо виникне така потреба», – зазначив очільник Сумської МТГ Олександр ЛИСЕНКО.

Під час тренувальних зборів старшокласники продемонстрували вміння й навички, отримані під час проходження навчального курсу захисту вітчизни.

Організували захід командування обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки спільно з КУ «Міський центр військово-патріотичного виховання», обласним центром позашкільної освіти та роботи з талановитою молоддю, обласним центром відпочинку, оздоровлення, туризму та військово-патріотичного виховання.

За словами організаторів, такі тренування не лише фізично готують молодь до змагань, але й гуртують школярів, дають їм можливість в умовах дистанційного навчання поспілкуватися, активно відпочити та зустріти нових друзів.

Нагадаємо, уже в червні переможці І етапу Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») демонструватимуть свої здібності на II (обласному) етапі гри «Сокіл» («Джура»).