Надрукувати
Перегляди: 822

У КНП «Сумська міська клінічна лікарня № 5» реконструювали реєстратуру та капітально відремонтували насосну станцію.

Простора, сучасна та комфортна для пацієнтів і персоналу – так виглядає реєстратура нині. Щодня сюди звертається в середньому близько тисячі пацієнтів. У її перетворення та оснащення заклад вклав 5,3 млн грн коштів НСЗУ.

Директор КНП «Клінічна лікарня № 5» В'ячеслав ПЕТРЕНКО розповів, що робили за прикладом того, що бачили в інших країнах з урахуванням власних потреб. Це – частина комплексного капітального ремонту першого поверху, який планують завершити до Дня медичного працівника.

Ще один значущий об’єкт, який привели до ладу, – насосна станція. Упродовж 69-ти років вона забезпечувала водою цю лікарню та сусідню. В останні 11 через аварійний стан оснащення робити це було непросто. У 2022–2023 роках медичний заклад провів капітальний ремонт насосної станції за сучасними вимогами, спрямувавши на модернізацію 6,3 млн грн. Насосна станція WILO має потужність 240 м3 води на добу, або 10,8 м3 за годину працює цілодобово в автоматичному режимі та забезпечує водою КНП «Клінічна лікарня №5» і КНП «Клінічна лікарня Святого Пантелеймона». Система складається з трьох насосів, які управляються контролером. В залежності від споживання води він регулює роботу насосів. Також станція забезпечена автономним живленням і безпровідними лічильниками споживання води.

Начальник управління охорони здоров'я Олена ЧУМАЧЕНКО зазначила, що керівництво громади продовжує надавати великого значення вдосконаленню медицини. Акцент – на оснащенні та термомодернізації, на що цьогоріч з бюджету Сумської міської ТГ виділили 140 і 40 млн грн відповідно. Коштом громади допомагають із цим, аби лікарні тим часом могли зосередитися на ремонтах.