Надрукувати
Перегляди: 565

Начальник управління охорони здоров'я Олена ЧУМАЧЕНКО під час апаратної наради при очільнику Сумської міської ТГ Олександрові ЛИСЕНКУ доповіла про ситуацію в галузі.

Посадовець повідомила, що на стаціонарному лікуванні у закладах охорони здоров’я громади перебувають 1459 пацієнтів, серед них 160 дітей. Лікарні забезпечені всім необхідним для надання медичної допомоги таким хворим.

На коронавірус попереднього тижня занедужали 39 дорослих і дитина, що на 25% менше ніж за тиждень до того. Зафіксували один, пов'язаний з хворобою, летальний випадок. Наразі на COVID-19 хворіють 114 жителів громади. У стаціонарі КНП «Дитяча клінічна лікарня Святої Зінаїди» проходять лікування 13 дітей з підозрою на хворобу. У стаціонарі КНП «Медичний клінічний центр інфекційних хвороб та дерматології ім. З. Й. Красовицького» перебувають дев’ять жителів громади (всі потребують кисневої підтримки, один хворий поміщений до реанімації), у КНП «Сумський обласний клінічний госпіталь ветеранів війни» – сім сумчан (один недужий – у відділенні інтенсивної терапії, підключений до апарата ШВЛ).

Щодо ГРВІ та грипу, за останній тиждень зареєстрували 596 нових випадків (на 20% менше ніж тиждень до цього). Серед недужих переважали діти віком до 18 років – 65%. Госпіталізували 44 сумчан (7% від усіх недужих). Інтенсивний показник захворюваності на ГРВІ та грип наразі на 63% нижчий за цілорічний пороговий рівень.

Загалом, повідомила Олена Чумаченко, з жовтня по травень на ГРВІ та грип захворіло 29343 жителі громади, що не перевищує показники минулих сезонів. Інтенсивний показник захворюваності протягом сезону був нижчим за цілорічний пороговий рівень. Це начальник управління охорони здоров’я пов’язала з запровадженням обмежувальних заходів у зв’язку з військовими діями та карантинними заходами. Найчастіше хворіли діти, частка яких у загальній структурі становила 53%. Показник госпіталізації дорівнював 7%. Серед шпиталізованих переважало доросле населення – 57%. Найбільшу кількість недужих зафіксували на дев’ятому тижні року (кінець лютого – початок березні) – 1336 людей. З березня ситуація почала стабілізуватися і така тенденція зберігається.