Надрукувати
Перегляди: 656

У Сумах відбувся захід до Всесвітнього дня сімейного лікаря.

Уперше медиків первинної ланки області зібрали разом, щоб привітати з професійним святом та вручити відзнаки за їхню щоденну роботу.

«Сімейна медицина – одна з перших у галузі зазнала реформування. За п’ять років сімейні лікарі стали опорою для більшості родин сумської громади та області, – зазначив заступник очільника Сумської міської ТГ Станіслав ПОЛЯКОВ. – Центри первинної медико-санітарної допомоги вже оснащені сучасною технікою та обладнанням, у них проведені ремонтні роботи приміщень, і зараз ми продовжуємо працювати над поліпшенням їхньої матеріально-технічної бази».

За словами начальника управління охорони здоров'я Олени ЧУМАЧЕНКО, у медзакладах первинної ланки сумської громади наразі працює 160 сімейних лікарів, які обслуговують понад 200 тисяч населення – це 80% від усього населення Сумської МТГ.

«З 2018 року, коли розпочалася глобальна реформа медицини, усі лікарі-педіатри й терапевти, які працювали у поліклініках Сум, об’єдналися у два центри первинної медико-санітарної допомоги і з того часу працюють із пацієнтами часто цілодобово, супроводжуючи їх від народження до останніх днів. Вони займаються щепленням, профілактикою, раннім виявленням хвороб, надають паліативну, психологічну та інші види медичної допомоги», – зазначила посадовиця.

На честь професійного свята кращих працівників сімейної медицини громади нагородили подяками міського голови з врученням нагрудних відзнак за наполегливу сумлінну працю в галузі охорони здоров’я, високий професіоналізм і вагомий особистий внесок у надання медичної допомоги населенню Сумської МТГ.