Надрукувати
Перегляди: 514

Начальник управління охорони здоров'я Олена ЧУМАЧЕНКО під час апаратної наради при очільнику Сумської міської ТГ Олександрові ЛИСЕНКУ доповіла про ситуацію в галузі.

Посадовець повідомила, що епідсезон грипу та ГРВІ закінчився. За тиждень зареєстрували 622 нові випадки недуг, що майже на попередньому рівні.

На COVID-19 попереднього тижня захворіли 24 сумчанина (22 дорослих і двоє дітей), що на 40% менше ніж за тиждень до того. Зафіксували один, пов'язаний з хворобою, летальний випадок. Наразі на коронавірус хворіють 47 жителів громади. У стаціонарі КНП «Дитяча клінічна лікарня Святої Зінаїди» проходять лікування 14 дітей з підозрою на хворобу. У стаціонарі КНП «Медичний клінічний центр інфекційних хвороб та дерматології ім. З. Й. Красовицького» перебувають восьмеро жителів громади (шестеро потребують кисневої підтримки, один хворий поміщений до реанімаційного відділення), у КНП «Сумський обласний клінічний госпіталь ветеранів війни» – двоє сумчан (один пацієнт – у відділенні інтенсивної терапії).

Загалом на стаціонарному лікуванні у закладах охорони здоров’я громади перебувають 1465 пацієнтів, серед них 161 дитина. Лікарні забезпечені всім необхідним для надання медичної допомоги таким хворим.

Також Олена Чумаченко розповіла, що по двох закладах облаштування укриттів вийшло на стадію закупівлі послуг. Очільник Сумської міської ТГ Олександр ЛИСЕНКО наголосив керівництва цієї та інших галузей на пріоритетності проведення відповідних робіт.