007.jpg

У суботу, 3 червня, відбувся «круглий стіл» за участі очільника Сумської міської ТГ Олександра ЛИСЕНКА, командирів ДФТГ громади та представників ЗМІ, присвячений питанням безпеки та оборони, життєдіяльності громади, комунікації в період воєнного стану.

У розмові взяли участь Ксенія СМИРНОВА – телеведуча, ведуча авторських проєктів (UATV – державний канал іномовлення «Freedom»), засновниця ГО «Оперативна група з кібербезпеки» та Оксана МОРОЗ – засновниця ініціативи з інфогігієни «Як не стати овочем».

Під час «круглого столу» порушили питання протистояння сумчан військовій агресії рф, ворожій пропаганді й дезінформації, забезпечення життєдіяльності громади в умовах воєнного стану. Поговорили про те, з якими викликами, зокрема інформаційними, зіткнулася Сумська міська ТГ на початку повномасштабного вторгнення росії, з чим вдалося впоратися у плані захисту та обороноздатності, а які питання залишаються проблемними. Очільник громади та командири ДФТГ пригадали історію розбудови системи оборони Сумської міської ТГ, зокрема історію створення добробатів.

«Зараз ми готові більше ніж рік тому, щоб у випадку необхідності зустріти та зупинити ворога», – наголосив очільник громади Олександр ЛИСЕНКО.

Також під час «круглого столу» торкнулися питання подальшого функціонування добровольчих формувань громад. Керівництво громади та командири ДФТГ одностайно висловилися за подальше існування таких формувань, можливо, в дещо іншому форматі, коли є постійний склад і резервісти, але з необхідністю безперервного вишколу.

На згадку про зустріч командири добробатів подарували гостям шеврони своїх підрозділів.