005.jpg

У КНП «Сумський обласний клінічний онкологічний диспансер» реконструювали приміщення під розміщення хіміотерапевтичного відділення.

Роботи тривали близько п’яти місяців. Проводили їх за гроші, які заклад отримав від НСЗУ за надані послуги та зібрав благодійний фонд «Здоров’я Сумщини».

Відділення розраховане на 50 пацієнтів. Є дво- та тримісні палати, процедурна, допоміжні приміщення. Враховані потреби маломобільних груп населення та слабозорих пацієнтів.

Завідувач відділення Людмила БОНДАРЕНКО розповіла, що для надання відповідного спектру послуг є необхідний персонал.

Очільник Сумської міської ТГ Олександр ЛИСЕНКО запевнив у тому, що громада, як один із підписантів Меморандуму про співпрацю щодо створення новітнього онкологічного медичного центру, всіляко сприятиме реалізації цього задуму. Раніше допомагали фінансово з ремонтом приміщення та придбанням лінійного прискорювача. Надалі – з упорядкуванням території.

«Це рівень сучасної лікарні. Ми вже не кажемо, що це рівень закордону, адже в нас у багатьох лікарнях краще. Створюються умови для того, щоб люди не витрачали час на логістику, не їхали до іншої області чи країни, щоб їм на місці поставили діагноз і лікували. Сьогодні для цього в нашому місті є лінійний прискорювач, умови, яких раніше не було. Попри те, що онкодиспансер має стати надкластерним і першочергово фінансуватиметься на державному рівні, те, що залежить від нашої громади на шляху до створення новітнього онкологічного медичного центру, ми продовжимо робити», – зазначив Олександр Лисенко.

Директор КНП «Сумський обласний клінічний онкологічний диспансер» Володимир ШЕВЧЕНКО повідомив, що вже мають дозвіл від обласної ради на виготовлення проєктно-кошторисної документації на реконструкцію другого поверху, де розмістять онкогінекологічне відділення. До роботи залучать дизайнера, аби зробити приміщення максимально сучасним і комфортним.