003.jpg

Юний сумський письменник Ілля ОТРОШЕНКО видав свою другу книгу та потрапив до Національного реєстру рекордів.

Нову книгу, презентація якої відбулася сьогодні в Центральній міській бібліотеці ім. Т. Г. Шевченка, автор вирішив присвятити одному зі своїх давніх захоплень – палеонтології. Це видання  – своєрідне продовження першого, адже вони мають тих самих головних героїв – Кабанчика та Бурундучка, які цього разу потрапляють на острів динозаврів, де знайомляться з тамтешніми жителями.

В родині автора цю книгу жартома називають «Книга світла, написана в темряві», адже створювалася вона в часи відключення електроенергії,  під ліхтариком. Та це не стало на заваді творчості. Свою любов до казок Ілля пояснює просто: там завжди все закінчується добре.

«Хочу подякувати найціннішим людям у моєму житті, які мене завжди підтримують, допомагають і надихають, – моїм батькам, а також усім українцям за те, що ви такі добрі, чуйні та неймовірні. Після виходу моєї першої книги я отримав величезну підтримку і не лише від друзів, знайомих і рідних, а, навіть, від незнайомих мені людей. Кажуть, що можна побачити сонце в очах незнайомця. Я його побачив, надихнувся, взяв ручку та продовжив писати», – розповів юний письменник.

Книга «Велика лісова пригода. Острів динозаврів» побачила світ за підтримки ГО «ЦУКР». За традицією, значну  частину тиражу (240 примірників) автор передав дітям, які потребують особливої уваги (ВПО, підопічні обласного центру комплексної реабілітації для дітей та осіб з інвалідністю, пацієнти обласної дитячої лікарні).

Начальник управління культури Наталія ЦИБУЛЬСЬКА побажала автору творчого натхнення, нових цікавих задумів та ідей: «Мені дуже хочеться, щоб це стало новим витком і незабаром ти знову нас порадував».

Привітали Іллю з виходом нової книги і його дорослі колеги Анна КОРШУНОВА та Людмила РОМЕН.

Керівник Національного Реєстру Рекордів України Лана ВЄТРОВА вручила юному письменнику сертифікат про те, що він є наймолодшим в Україні автором двох виданих друком прозових книг. Звання рекордсмена залишиться з ним назавжди.

«Це сюрприз для Іллі. А для нас самих було сюрпризом те, що в Сумах живе унікальний хлопчик, який у свої 10 років написав уже дві книги. Це важлива і зворушлива подія: в час, коли нам усім надзвичайно складно, наші діти ростуть, наші діти розвиваються, наші діти встановлюють рекорди України», – зазначила гостя.

Головне, про що мріє рекордсмен зараз, – щоб закінчилася війна.