006.jpg

У Сумах у четвер відбулись спеціальні заняття для вихователів-інструкторів з плавання дитячих оздоровчих таборів та рятувальників баз відпочинку і пляжів.

Участь у зборах взяло близько 50 відповідних фахівців із усієї області.

Організували захід Навчально-методичний центр цивільного захисту та безпеки життєдіяльності, Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій, міська і обласна рятувально-водолазні служби, центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф.

Розпочались заняття на базі обласного навчально-методичного центру. Учасників ознайомили з законодавчою базою з питань охорони життя людей на водних об’єктах, з правилами організації безпечного відпочинку та облаштування місць для купання, їх забезпечення рятувальними засобами. Присутнім розповіли про методи необхідної допомоги під час надзвичайних подій та продемонстрували тематичні відеоматеріали.

Продовжились заняття практикумом на березі річки Псел. Співробітники міської рятувально-водолазної служби продемонстрували прийоми порятунку потопаючих безпосередньо з поверхні води та за допомогою спорядження – рятувального круга, спеціальної мотузки.

Лікарі показали методи надання домедичної допомоги постраждалим: як звільняти дихальні шляхи від води, робити штучне дихання та непрямий масаж серця. Особливу увагу фахівці приділили специфіці проведення відповідних заходів при рятуванні дітей.

На завершення учасники занять отримали посвідчення про опрацювання відповідного навчального курсу.