002.jpg

Міністерство економічного розвитку і торгівлі України та експерти у сфері закупівель спільно з Проектом ЄС «Гармонізація системи державних закупівель в Україні зі стандартами ЄС» запустили перший в Україні державний безкоштовний масовий онлайн-курс «Публічні закупівлі».

Слухачі курсу зможуть освоїти базові принципи роботи електронної системи публічних закупівель ProZorro, розібратися в особливостях процедур і тендерній документації.

Курс «Публічні закупівлі» розміщується на українській неприбутковій платформі онлайн¬-курсів Prometheus і є повністю безкоштовним. Програму розділено на два рівні: базовий, який присвячений вивченню основ публічних закупівель та поглиблений, спрямований на більш високий професійний рівень закупівельної діяльності. У слухачів курсу буде можливість отримати сертифікати як базового, так і поглибленого рівнів.

Програма курсу складається з циклу відео-¬лекцій, а також додаткових матеріалів, інтерактивних завдань та форуму, на якому слухачі можуть ставити запитання викладачам. Серед лекторів: провідні експерти в закупівлях, юристи, фахівці Мінекономрозвитку, Проекту ЄС «Гармонізація системи державних закупівель в Україні зі стандартами ЄС», Transparency International в Україні та Центру протидії корупції.

Програма буде також корисною для всіх, хто цікавиться сферою публічних закупівель і бажає контролювати ефективність витрати коштів платників податків: для журналістів, громадських активістів, правоохоронців, представників контролюючих органів.

Тривалість курсу становить 6 тижнів.

Зареєструватись на навчання можна за цим посиланням.