Надрукувати
Перегляди: 1323

Державна податкова інспекція у м. Сумах нагадує платникам про особливості припинення підприємницької діяльності фізичною особою.

Дана процедура визначена Законом України від 13 травня 2014 року № 1258-VII «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо спрощення процедури державної реєстрації припинення підприємницької діяльності фізичних осіб – підприємців за заявницьким принципом».

Зняття з обліку фізичних осіб – підприємців в контролюючих органах здійснюється на підставі надходження від держреєстратора повідомлення про проведення припинення підприємницької діяльності фізичної особи – підприємця із зазначенням номера та дати внесення відповідного запису до ЄДР.

Фізичні особи щодо яких внесено запис про припинення підприємницької діяльності фізичної особи – підприємця до Єдиного державного реєстру, подають підсумкову податкову декларацію. Така декларація подається у строки, визначені залежно від обраної системи оподаткування в період підприємницької діяльності.

Фізичні особи – підприємці можуть бути зняті з податкового обліку в територіальному органі Державної фіскальної служби лише у разі встановлення факту відсутності заборгованості перед бюджетом щодо сплати платежів.