Надрукувати
Перегляди: 1325

У вівторок співробітники Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Сумській області разом із волонтерами провели в дитячому санаторії «Ровесник» пізнавальну акцію й «Запобігти. Врятувати. Допомогти».

Рятувальники в попередженні надзвичайних подій велику увагу приділяють роботі з підростаючим поколінням. У взаємодії з педагогами та волонтерами проводяться спеціалізовані Дні цивільного захисту, Тижні знань з основ безпеки життєдіяльності, інші пропагандистські заходи. Не припиняється ця робота і під час літніх канікул.

Так, 7 червня в урочищі «Баранівка відбулась пізнавальна акція «Запобігти. Врятувати. Допомогти». Її учасниками стали понад 150 вихованців інтернатних дитячих закладів Сумщини, віком від 6 до 18 років, які нині відпочивають та оздоблюються в санаторії «Ровесник».

Організували захід: адміністрація закладу, Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій в області, регіональні представники Всеукраїнського громадського дитячо-юнацького руху «Школа безпеки».

На початку рятувальники поспілкувались із дітьми та дізнались, чи знають ті основні правила пожежної безпеки та безпеки життєдіяльності, розповіли їм як необхідно поводитись при виникненні пожежі та яку інформацію містить повідомлення на телефонну лінію «101».

Окремо працівники Державної служби з надзвичайних ситуацій зупинились на поведінці у випадках знаходження боєприпасів, що залишились з часів минулих війн. Свою розповідь фахівці супроводжували демонстрацією тематичних мультфільмів та інших відеоматеріалів.

Продовжилась акція спеціальними квестами з безпеки життєдіяльності. Хлопці та дівчата опановували роботу з пожежним озброєнням, гідравлічним та альпіністським рятувальним спорядженням, ношами для транспортування постраждалих. На спеціальному манекені вони вчилися проводити реанімаційні заходи – непрямий масаж серця та штучне дихання. На дистанціях дітям допомагали їх однолітки – юні вихованці руху «Школа безпеки».

За переконанням організаторів, такі акції відіграють важливу роль у формуванні в підростаючого покоління навичок здорового та безпечного способу життя. Адже, в екстремальній ситуацій діти не розгубляться та ухвалять рішення, яке вбереже їм життя.