005.jpg

8 червня біля центрального входу в парк культури та відпочинку ім. І.М. Кожедуба відбулися урочистості з нагоди дня народження видатного земляка льотчика-винищувача тричі Героя Радянського Союзу.


Згадати про героїчні подвиги Івана Кожедуба прийшли сумчани - ветерани Другої світової війни, молодь міста, а також представники міської влади.

До урочистостей долучився і перший заступник міського голови Володимир ВОЙТЕНКО. Він привітав усіх присутніх із цією визначною подією: «Сьогодні дійсно визначний день, адже нині ми відзначаємо 96-річчя Івана Микитовича Кожедуба. Це Герой, який своєю звитягою та дійсно незбагненними подвигами прославляв рідну землю. Ми маємо бути горді тим, що є його земляками і пам’ятати про Людину з великої літери».

Також посадовець відзначив, що міська влада всіляко дбає про те, аби парк культури та відпочинку ім. І.М. Кожедуба був для сумчан та гостей міста затишною, охайною та комфортною зоною відпочинку. Для цього наразі детально опрацьовується питання ремонту літньої естради в парку ім. І. М. Кожедуба. КП «Зеленбуд» опікується поповненням зелених насаджень у парку, аби ті радували око кожного, хто сюди завітає.

Виступи творчих колективів органічно перепліталися із розповідями ветеранів Другої світової війни, які ділилися із молодим поколінням своїми спогадами про ті трагічні події. Особливо урочистої атмосфери заходу додав виступ дитячої козацької чоти школи №25, яку виховують в кращих українських традиціях. Вони порадували присутніх піснями, танцями та віршами.