003.jpg

ТОВ «Сумитеплоенерго» нагадує про необхідність вчасного розрахунку за спожиті послуги. 

Наразі підприємство продовжує підготовку теплового господарства до роботи в осінньо-зимовий період і звертає увагу на те, що повноцінну реалізацію комплексу запланованих робіт значно ускладнює низький рівень оплат споживачів.

У випадку, коли споживач має заборгованість за житлово-комунальні послуги й відмовляється її сплачувати або укладати договір реструктуризації, така заборгованість стягується в судовому порядку.

Лише в серпні 2023 року ТОВ «Сумитеплоенерго» звернулося до суду щодо стягнення заборгованості за спожиті послуги майже з 500 боржників на загальну суму понад 15 млн грн. У межах наданих повноважень виконавча служба проводить примусове стягнення заборгованості по усім задоволеним судом рішенням. Насамперед відбувається стягнення з коштів боржника, шляхом їх арешту та списання з рахунків без згоди власника рахунку. У разі відсутності у боржника коштів та цінностей, достатніх для погашення заборгованості, стягнення відбувається шляхом реалізації рухомого та нерухомого майна. Так, минулого місяця арешт накладено на 51 квартиру боржників та 34 карткові рахунки. Також виявлено 39 місць працевлаштування боржників, до яких направлено постанови на списання коштів із заробітних плат. Виявлено 30 автомобілів боржників, на які накладені арешти, п’ять з них оголошені в розшук.