Надрукувати
Перегляди: 1712

9 червня під час брифінгу йшлося про облаштування у обласному центрі фан-зони з нагоди Чемпіонату Європи з футболу 2016.


Така вже завтра запрацює біля ТЦ «Мануфаткура» та діятиме впродовж місяця, до 10 липня. Про це під час брифінгу повідомив депутат Сумської міської ради Дмитро ЛАНТУШЕНКО.

За його словами, з ініціативою організувати справжнє свято футболу у Сумах виступила Федерація футболу Сумщини, яку очолює Андрій ПРОХОРОВИЧ. Цю ідею залюбки підтримали відділ молоді та спорту Сумської міської ради, а також управління молоді та спорту Сумської ОДА.

Почали опрацьовувати питання локації фан-зони. Серед варіантів був парк культури та відпочинку ім. І.М. Кожедуба. Проте через об’єктивні причини, все ж зупинилися на території площею 50 на 30 метрів біля ТЦ «Мануфактура».  Посадкових місць тут передбачено близько 50. Поруч встановлять екран 3х4 м. та сцену – 6х4 м. 

Найбільш прискіпливо вирішували питання безпеки та алкоголю. Дмитро Лантушенко говорить, що кожного дня, з 16.00, коли розпочинатиме свою роботу фан-зона, та по завершенні останнього матчу, там будуть працювати наряди поліції, відділи приватної охорони, а також стюарти, які контролюватимуть ситуацію безпосередньо у фан-зоні.

Що стосується вживання алкоголю, то доведеться обійтися лише пивом у пластикових стаканах. Це також в цілях безпеки кожного, хто прийде переглянути матч.

Начальник відділу молоді та спорту Віра МОТРЕЧКО зазначила, що безумовно для міської ради в пріоритеті є безпека сумчан. Тому саму територію огородять, а під заборону, як вже було зазначено, потрапляють алкоголь (окрім пива) та паління.

Організатори підкреслили, що дана фан-зона не є комерційною. При цьому Дмитро Лантушенко зауважив, що матчі транслюватимуть по п'ятинцям, суботам, неділям, а також за участі збірної України. Офіційне відкриття фан-зони заплановане на завтра, на 10 червня. Початок 19.00.

Запрошують усіх поціновувачів футболу та тих, хто хоче весело провести час. Адже в той час, коли матчі транслюватися не будуть, на сцені виступатимуть молодіжні творчі колективи, які підніматимуть настрій публіці. Учасники брифінгу ще раз закликали сумчан під час переглядів матчу дотримуватися правил громадського порядку, звертати увагу на правила поводження у фан-зоні, які будуть розміщені при вході та не зловживати алкоголем.