001.jpg

12 вихованців ФЦ «Барса» взяли участь у дитячому футбольному турнірі «МІНІ-ЄВРО-2016».
Футболістів люб’язно запросила Окружна Футбольна Асоціація міста-партнера Сум Гожува-Вєлькопольського.

Турнір, який проходив під патронатом Президента Міста Гожув-Вєлькопольські, організований за зразком Чемпіонату Європи. Зіграли в ньому 24 команди, у тому числі з Чехії, Німеччини та Польщі.

Польська сторона продемонструвала високий організаційно-інформаційний рівень – матчі дитячих команд транслювалися в режимі «Online». Нашу країну представляли і юні футболісти з Сум в рамках співпраці між містами-побратимами Суми та Гожув-Вєлькопольський.

Умовні збірні «МІНІ-ЄВРО-2016» були розбиті на групи так само, як і команди дорослого турніру. У своїй групі команді Сумщини протистояли команди з Німеччини, Польщі та Північної Ірландії. Перший матч Україна програла німцям з рахунком 0:2.

Зібравшись силами, Україна здолала Польщу та Північну Ірландію з однаковим рахунком 3:1. Тим самим посіла 2 місце у групі. Після групового етапу було відібрано 12 кращих команд, які поділили на 2 групи. У кожній із груп команди зіграли між собою.

З нашою командою до другого групового етапу потрапили: Туреччина, Франція, Венгрія, Росія та Португалія. У півфіналі Україна протистояла одноліткам з Німеччини. У другому півфіналі зійшлися Уельс та Туреччина. Наші барсята перемогли німців з рахунком 1:0. З таким же мінімальним рахунком завершився і матч Уельс - Туреччина, де перемогу святкували футболісти Уельса.

Багато з наших гравців травмувалися, а у одного з них - перелом руки. У фіналі Україна поступилася гравцям Уельса з рахунком 0:2 та посіла друге місце у турнірі.