Надрукувати
Перегляди: 1920

10 червня міській дитячій клінічній лікарні Святої Зінаїди вручили сучасне медичне обладнання для відділення реанімації та кабінету охорони зору дитячої поліклініки. Обладнання було придбано благодійним фондом «Технологія».


«Ми продовжуємо нашу добру справу. Цьогоріч було виділено нашим фондом більше 1 млн. грн. на придбання такого необхідного обладнання. Ми цінуємо партнерство з міською та обласною владою, а я говорю не лише за себе, а представляю тут чотири компанії, в тому числі з іноземними інвестиціями. Тому завжди готові допомагати» – сказав голова наглядової ради АТ «Технологія» Володимир ЗАЄЦЬ.

Володимир Заєць підкреслив, що на цьому співпраця не завершується і наступного року благодійний фонд має намір виділити 1 млн. грн., а може й більше на придбання нового обладнання, яке передадуть гастроентерологічному відділенню цієї ж лікарні.

Перший заступник міського голови Володимир ВОЙТЕНКО подякував за співпрацю та зазначив, що у свою чергу міська влада і надалі допомагатиме бізнесу.

Нагадаємо, 7 червня депутати Сумської міської ради Погодити заяву про наміри ТОВ «Гуалапак Україна» (створена АТ «Технологія» спільно з італійською компанією Guala Pack), щодо будівництва виробництва нової упаковки для дитячого харчування з допоміжними та складськими приміщеннями.

Цього дня було передано апарат штучної вентиляції легень «HAMILTON – C1» вартістю 839,4 тис. грн., офтальмоскоп К-180 вартістю 19,6 тис. грн. та щільову лампу «Huvitz HS-5000» вартістю 160,4 тис. грн.

За словами завідувача відділення анестезіології з ліжками для інтенсивної терапії дитячої лікарні Олександра ХОМЕНКА, апарат штучної вентиляції легень (країна виробник Швейцарія) індивідуально підбирає параметри під кожного пацієнта. Може знадобитися для лікування важкохворих дітей при відсутності дихання або його порушення. Необхідний при лікуванні легеневих хвороб, захворювань центральної нервової системи, нервово-м’язової системи тощо. За технічними характеристиками повністю відповідає сучасним вимогам: має складову частину, яка зволожує повітря котре потім подається в легені, можна простежити скільки видихнув пацієнт кисню, скільки видихнув тощо.

Як повідомила дитячий окуліст міської поліклініки №2 Тамара СТОЯНЕЦЬ, щільова лампа (країна-виробник Корея) та офтальмоскоп (країна-виробник Німеччина) використовуються для своєчасної діагностики офтальмологічної патології у дітей, а саме: кератитів, увеїтів, катаракти, дегенеративних змін сітківки, інородних тіл рогівки, травм очного яблука та іншої очної патології. Своєчасна діагностика дає можливість на ранніх стадіях виявити захворювання та вчасно почати лікування.

Додамо, що співпраця з міською лікарнею благодійного фонду «Технологія» триває уже близько 5 років, за цей час було надано допомоги на понад 3 млн. грн.