007.jpg

Департамент соціального захисту населення пропонує громадським організаціям спільно протидіяти торгівлі людьми.

У зв’язку з хвилею внутрішньої міграції громадян, які переселяються з окупованої території та районів проведення антитерористичної операції в інші регіони України, підвищуються ризики потрапляння населення у ситуації торгівлі людьми. Крім того, внаслідок ситуації, що склалась в країні, українці можуть шукати притулку за кордоном. Тому ефективна діяльність з протидії торгівлі людьми сьогодні набуває особливого значення.

За результатами оцінювання експертної місії ЄС прогресу, досягнутого нашою державою на шляху до спрощення візового режиму з Європейським Союзом, місією було висловлено ряд рекомендацій та зауважень, зокрема, щодо посилення виявлення та ідентифікації осіб, які постраждали від торгівлі людьми, забезпечення навчання державних службовців, які працюють у цій сфері, проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи серед населення, посилення національного механізму взаємодії суб’єктів, які здійснюють заходи у сфері протидії торгівлі людьми тощо.

З огляду на вищевикладене запрошуємо до співпраці в цьому напрямку громадські організації та соціально активні підприємства.

Пропозиції щодо можливих напрямків співпраці у сфері запобігання торгівлі людьми та інформацію про вжиті в 2016 році заходи просимо надавати Департаменту соціального захисту населення Сумської міської ради (вул. Харківська, 35, Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.)