0010.jpg

Начальник Сумської міської військової адміністрації Олексій ДРОЗДЕНКО зустрівся з сумськими підприємцями, аби обговорити нагальні питання взаємодії влади та бізнесу у воєнний час.

Спілкування відбулось під час засідання Координаційної ради з питань розвитку підприємництва, участь в якому взяли також заступник очільника Сумської міської територіальної громади Станіслав ПОЛЯКОВ, фахівці департаментів інспекційної роботи та інфраструктури міста, управління «Центр надання адміністративних послуг у м. Суми», Фонду державного майна України в Сумській області, Сумської торгово-промислової палати.

Начальник Сумської міської військової адміністрації одразу зазначив, що підприємці Сумської громади заслуговують на повагу, адже, попри те, що з початком повномасштабного вторгнення самі опинилися у складній ситуації, робили все можливе для підтримки держави та громади.

«Найперше хочу подякувати вам за роботу в перші два місяці повномасштабного вторгнення. Ви робили все можливе, а іноді та неможливе, аби сумчани були забезпечені найнеобхіднішим. Кожен з вас допомагав, як міг і чим міг. Повірте, цього не забути. Тому одразу хочу сказати, що влада готова йти вам назустріч, допомагати у розв’язанні актуальних для вас питань. На жаль, зараз таких задосить», – сказав Олексій Дрозденко.

Учасники заходу обговорили проблеми та перешкоди в розвитку бізнесу, серед яких підприємці виокремили: потребу в заміні пошкодженого обладнання, відновлення зруйнованого майна, відшкодування збитків бізнесу, завданих російською агресією, відсутність кадрів, соціально-економічна реінтеграція ветеранів та ВПО.

Деякі з питань потребують державного втручання. Тому підприємці звернулись до Олексія Дрозденка з проханням долучитися до цього процесу, бо ж від цього залежить якість роботи сумського бізнесу. Натомість суб’єкти господарювання висловили свою підтримку начальнику Сумської військової адміністрації та запевнили, що і надалі працюватимуть задля підтримки жителів громади.