005.jpg

14 червня в Агенції промоції «Суми» відбулася прес-конференція, під час якої організатори Дня молоді в Сумах розповіли про програму святкувань, що чекає на городян та гостей міста.


Які саме розваги будуть запропоновані сумчанам розповіли начальник відділу у справах молоді та спорту Сумської міської ради Віра МОТРЕЧКО, начальник управління молоді та спорту Сумської ОДА Дмитро ЛАНТУШЕНКО та директор «Сумського міського центру дозвілля молоді» Марина ПОПАТЕНКО.

За словами Дмитра Лантушенка, святкування Дня молоді відбудеться 26 червня в парку культури та відпочинку ім. І.М. Кожедуба. Проте вже за два дні, з 16 червня, у Сумах пануватиме атмосфера драйву, молоді, спорту та творчості. Вже цього четверга розпочнеться I обласний форум патріотичного виховання молоді. Більше 50 молодих лідерів зі всієї Сумської області, які реалізовують молодіжну політику у сфері патріотичного виховання, приїдуть до Сум. Тут протягом двох днів вони разом із лідерами громадських організацій розроблятимуть єдину концепцію патріотичного виховання молоді в місті Суми.

Марина Попатенко додала, що також з 16 червня буде діяти акція «»Маленькі добрі справи». Все, що треба буде зробити сумчанам – це сфотографувати будь-яку добру справу, зроблену власноруч, та надіслати це фото до Центру дозвілля молоді. Всі отримані фотокартки покажуть під час фестивалю «Знайди себе» на великому екрані 26 червня в парку ім. Кожедуба, де буде відбуватися святкове дійство. Конкурс та голосування за гідну «маленьку добру справу» триватиме у соцмережах: Фейсбук та Вконтакті. Переможці отримають подарунки від спонсорів фестивалю «Знайди себе». В рамках же самого фестивалю кожен із сумчан зможе відвідати безліч різноманітних майстер-класів та творчих локацій.

24-26 червня відбудеться традиційний молодіжний фестиваль «Студентська республіка», по завершенню якого обиратимуть студентського міського голову Сум, студентського парламенту, визначать містера та міс «Студентської республіки».

Окрім того, 24 червня біля «Альтанки» свою силу демонструватимуть пауерліфтери. Саме тому даний захід має назву «Сила та мужність». Цього ж дня серед вищих учбових закладів, підприємств, громадських організацій обиратимуть кращу молодь міста.

Паралельно із цим, з 25 червня, у обласному центрі розпочнеться ярмарок молодіжних громадських організацій, які будуть презентувати свою діяльність у сквері ім. Т. Г. Шевченка.

Начальник відділу у справах молоді та спорту Сумської міської ради Віра Мотречко повідомила, що апогеєм святкувань стане, звісно ж, 26 червня. Цього дня на сумчан та гостей міста чекає насичена різними заходами програма. Розпочнеться вона о 10.30 Олімпійським днем. Тому всі бажаючі взяти участь у легкоатлетичних змаганнях мають зареєструватися до 10 години. Закінчиться все змаганням з армреслінгу.

Далі ж на присутніх чекатиме феєрверк емоцій та позитиву, який їм подарують творчі колективи міста.