0010.jpg

16 червня на майдані Незалежності відбулося урочисте відкриття загальноміського заходу «Дні Сталої енергії у місті Суми», який у рамках проведення Європейського Тижня Сталої енергетики проводиться у нашому місті вже другий рік поспіль.

На свято завітали представники міської влади, виробники енергоефективного обладнання і матеріалів, самі сумчани та гості міста, серед яких виконавчий директор Асоціації «Енергоефективні міста України» Андрій КИРЧІВ.

Заступник міського голови, керуючий справами виконавчого комітету Віктор ВОЛОНТИРЕЦЬ привітав присутніх із такою визначною для Сум подією: «Вже вдруге наше місто долучається до проведення Днів сталої енергії. За цей час було зроблено багато. Але головними досягненнями сміливо можна назвати участь у Проекті USAID «Муніципальна енергетична реформа в Україні», підписання Угоди Мерів та приєднання до Добровільного об’єднання органів місцевого самоврядування – Асоціації «Енергоефективні міста України». Посадовець наголосив, що всі ці здобутки дали старт розвитку системи енергоменеджменту в структурних підрозділах міської ради; впровадження моніторингу споживання теплової енергії у бюджетних установах міста; участі в нових освітянських міжнародних та Всеукраїнських проектах з енергозбереження.

«Особливо приємно, що наше підростаюче покоління виховується на засадах енергоощадливості, свідченням чого є творчі роботи дітей на цю тематику», - зауважив Віктор Волонтирець.
В свою чергу виконавчий директор Асоціації «Енергоефективні міста України» Андрій Кирчів відзначив, що міська влада Сум робить надзвичайно багато для того, аби його городяни відчували конкретні результати в напрямку енергоефективності. Яскравим прикладом цього є фінансування з міського бюджету заходів з енергозбереження в закладах та установах бюджетної сфери, реконструкція приміщення на КП «Міськсвітло» із встановленням твердопаливних котлів.

Андрій Кирчів наголосив, що Асоціація «Енергоефективні міста України» налаштована на подальшу співпрацю із Сумами, що для нашого міста означає - залучення нових технологій, інвестицій, розвиток співробітництва та обмін досвідом з українськими і закордонними партнерами у сфері ефективного і ощадливого використання енергетичних ресурсів, надання якісних енергетичних послуг.

Потому Віктор Волонтирець та Андрій Кирчів вручили нагороди переможцям проекту USAID «Муніципальна енергетична реформа в Україні», міського конкурсу дитячих малюнків «Час берегти енергію». Грамоти міського голови отримали представники бюджетної сфери та громадські активісти.

Потому присутнім нагадали, що протягом трьох днів, з 16 по 18 червня, у рамках проведення Європейського Тижня Сталої енергетики у бібліотеках, установах управління освіти і науки міської ради, міській галереї, Сумському державному університеті і просто на вулицях міста триватиме низка заходів та акцій.
А безпосередньо під час урочистого відкриття на майдані Незалежності стартував велопробіг, що є рекламною акцією екологічного виду транспорту.