Надрукувати
Перегляди: 2205

У Сумах в рамках проекту Міжнародної Федерації Червоного Хреста і Червоного Півмісяця «Україна: громадський неспокій» внутрішньо переміщеним особам зі Сходу України, які нині проживають в обласному центрі та області, почали видавати ваучери на придбання продуктів харчування.

Усього їх отримають 1500 переселенців, для яких Сумщина стала другою домівкою. Ваучери видаватимуть багатодітним сім'ям (три та більше дітей віком до 18 років), одиноким годувальникам із дітьми до 18 років, інвалідам 1, 2 групи віком до 70 років, людям похилого віку (70 років і старше).

«Дякуємо Міжнародній Федерації Червоного Хреста і Червоного Півмісяця за допомогу нашим сумчанам, а саме такими ми вважаємо переселенців, котрі вирішили оселитись у нашому місті» – зазначила заступник міського голови Альона ДМІТРЄВСКАЯ.

Кожна особа, повідомила посадовиця, отримає по п'ять ваучерів. Кожен номіналом 200 грн.

В багатодітних сім'ях та тих, де є одинокі годувальники, свій пакет ваучерів (п`ять штук) отримає кожен член родини. Інваліди та люди похилого віку  виняткового кожен на себе.

Видача документів відбуватиметься в Сумах у бібліотеці-філії № 17 (вул. Горького, 23/1). Першими їх отримають переселенці, котрі проживають в обласному центрі. У четвер, 16 червня, продуктові ваучери видаватимуть багатодітним сім'ям, у п'ятницю, 17 червня, – одиноким годувальникам, у суботу, 18 червня, – решті категорій.

Із 20 червня почнеться видача переселенцям із районів.

За словами регіонального-ваучер-координатора проекту Людмили ДАНИЛЕНКО, всі переселенці отримають свої ваучери до 26 червня.

Вони дійсні до 31 грудня 2018 року. Отоваритимуть їх внутрішньо переміщені особи у крамницях торговельної мережі «Сільпо», котра виграла відповідний тендер. Попри те, що ваучери продуктові, переселенці можуть придбати за них і миючі засоби, і засоби гігієни, і товари домашнього вжитку тощо (за винятком алкогольних і тютюнових виробів).