Надрукувати
Перегляди: 1659

16 червня в обласній філармонії відбулися урочистості з нагоди Дня медичного працівника, який щорічно відзначають у третю неділю червня.

 

«Головне у нашій роботі – довіра людей до медицини та підвищення соціального статусу лікарів. Ми з повною відповідальністю здійснюємо реформування галузі охорони здоров’я, аби люди відчували реальні зміни і як результат, кожного року видатки на галузь охорони здоров’я лише зростають», – зазначив у своєму виступі міський голова Олександр ЛИСЕНКО.

Цифри говорять самі за себе. Так у 2014 році у закладах охорони здоров’я міста виконано капітальних ремонтів на суму – 3,6 млн. грн. та придбано обладнання на суму 5,2 млн. грн. Минулоріч у порівнянні з 2014 роком на медицину збільшили видатки на 5%. І вже цього року бюджет розвитку галузі (а саме капітальні видатки) складає більше 22 млн. грн.

«На часі – впровадження інноваційних технологій, а саме електронних сервісів, які не лише полегшать життя сумчанам, а й працівникам лікарняних закладів. Нині здійснюється оновлення матеріально-технічної бази медичних установ, закуповується сучасне обладнання. Всіх цих оновлень не могло б бути без вашої підтримки, шановні працівники галузі охорони здоров’я», – додав очільник обласного центру.

Він вручив медичним працівникам Грамоти міського голови та книги «Суми. Вулицями старого міста» за багаторічну сумлінну працю в системі охорони здоров’я, відданість справі та високий професіоналізм.

В цей день медиків вітали представники обласної влади, управління охорони здоров’я Сумської облдержадміністрації, танцювальні та пісенні колективи.