0012.jpg

У Сумах набирає обертів оздоровчо-відпочинкова кампанія.
Із початку червня у міській дитячій лікарні оздоровили 209 дітей, з них у стаціонарі – 137 дітей, в денних стаціонарах – 72 дитини. Такі дані 21 червня на апаратній нараді озвучила в. о. начальника відділу охорони здоров’я Наталія КІПЕНКО. Загалом ефективним оздоровленням планують забезпечити 1000 дітей диспансерної групи.

Як повідомила начальник управління освіти і науки Антоніна ДАНИЛЬЧЕНКО, 16 червня фінішувала робота пришкільних, профільних таборів, таборів праці та відпочинку. Триває оздоровлення у дошкільних навчальних закладах. Повноцінним дозвіллям нині охоплено більше 4 тис. малюків.

Дітей пільгових категорій забезпечили путівками в оздоровчий табір «Зоряний» КП «Шляхрембуд». У цей заклад відпочинку вже заселили першу зміну, протягом якої планують оздоровити 112 дітей.

Відділом у справах молоді та спорту направлено групи дітей пільгових категорій на першу оздоровчу зміну в наметовий табір «Сузір’я» (с. Курган Лебединський р-н) – 80 дітей, в позаміські дитячі заклади оздоровлення та відпочинку «Зоряний» КП «Шляхрембуд» – 25 дітей і «Орлятко» ПАТ «Сумбуд» – 54 дітей.

Крім того, організовано роботу комісії з перевірки стану підготовки позаміських дитячих закладів оздоровлення до роботи в літній період: «Зоряний» ПАТ «Сумихімпром», «Орлятко» ПАТ «Сумбуд», «Зоряний» КП «Шляхрембуд», «Універ» СумДУ. Протягом тижня здійснювався підбір групи дітей пільгових категорій на відпочинок і оздоровлення в оздоровчому центрі «Артек» (м.Київ, Пуща Водиця).