002.jpg

У КНП «Центральна міська клінічна лікарня» провели пересадку нирки від посмертного донора.

Пацієнт півтора року був на гемодіалізі через відмову нирок. Єдиним шансом на повноцінне життя для нього була пересадка донорського органа. З 2022 року чоловік перебував у списку очікування в одному з київських медичних закладів. Двічі його викликали на трансплантацію, але через далеку дорогу він не встигав. Торік у грудні в КНП «Центральна міська клінічна лікарня» йому провели всі необхідні обстеження та внесли до списку очікування. Менше ніж за місяць чоловіка викликали на трансплантацію. Згоду на забір донорського органа дали родичі сумчанина, якому було діагностовано смерть мозку внаслідок інсульту.

За місяць після операції трансплантації нирки чоловіка в задовільному стані виписали зі стаціонару. Під час виписки він зустрівся з першою пацієнткою, яка отримала нирку в КНП «Центральна міська клінічна лікарня» на декілька місяців раніше за нього.

«Висловлюємо щиру повагу та дякуємо родичам донорів за складне, але правильне рішення, яке дало можливість врятувати життя людей, – зазначають у лікарні.

Хворі, які мають показання до трансплантації внаслідок хронічної ниркової недостатності, важких хвороб серця та печінки, незалежно від місця проживання, віку та статі, можуть звернутись до КНП «Центральна міська клінічна лікарня» для безоплатного обстеження та запису до електронної черги на отримання донорського органа.

Контакти трансплант-координаторів: (066)0569924 (Євген), (095)1456040 (Андрій).