003.jpg

З 1 січня 2016 року змінено порядок призначення тимчасової допомоги дітям, батьки яких ухиляються від сплати аліментів та допомоги на дітей одиноким матерям.

Про це нагадують сумчанам у департаменті соціального захисту населення Сумської міської ради.

Зміни відбулися відповідно до Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України» від 24 грудня 2015 року та постанови Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України» від 25 грудня цього ж року.

По-перше, надання тимчасової допомоги на дітей, батьки яких ухиляються від сплати аліментів у розмірі, що дорівнює різниці між 50% прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку та середньомісячним сукупним доходом сім’ї в розрахунку на одну особу за попередні шість місяців.

По-друге, допомога на дітей одиноким матерям надається у розмірі, що дорівнює різниці між 100% прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку та середньомісячним сукупним доходом сім′ї в розрахунку на одну особу за попередні шість місяців.

Департамент соціального захисту населення звертає увагу, що допомоги призначались з 1 січня 2016 року на шість місяців незалежно від дати звернення, але не пізніше звернення до 1 квітня поточного року. Кожні шість місяців розмір допомог підлягає перегляду у відповідності до доходів родини.

Таким чином, громадянам, яким призначено вищевказані допомоги з 1 січня 2016 року, вже в липні 2016 року необхідно звернутися до департаменту соціального захисту населення для підтвердження права на отримання державної соціальної допомоги на наступний термін.

Нагадуємо, що допомога призначається на шість місяців, починаючи з місяця, в якому подано заяву з усіма необхідними документами.

Додаткову інформацію та попередньо записатись на прийом до спеціалістів можна у Інформатора або за телефонами: (0542) 635-497, 604-506.