Надрукувати
Перегляди: 1619

22 червня в рамках відзначення Дня скорботи і вшанування пам'яті жертв війни в Україні відбулося покладання квітів до пам’ятника Скорботній матері та меморіального комплексу «Вічна Слава».

До участі у заході долучилися представники міської, обласної влади, військові та небайдужі сумчани. Спершу квіти поклали до підніжжя пам’ятника Скорботній матері. Тут жителі та гості міста схилили голови в знак пам’яті про тих, хто не повернуся з поля бою в далеких 1941-1945 роках.

Потому заступник міського голови Степан ПАК разом із представниками обласної влади біля меморіального комплексу «Вічна Слава» вшанували полеглих в боях. Близько сотні городян також завітали сюди, аби вклонитися біля обеліску справжнім Героям.

Степан Пак зауважив, що місто Суми в унісон зі всією Україною відзначає цей день. Адже сьогодні він є символічним для нашої країни.

«Так само як 71 рік тому в мирній країні зненацька розпочалася війна, так і два роки тому на Сході України розпочалися та досі тривають військові дії. Ніхто не очікував такої агресії, проте ми маємо бути свідомими того, що саме від нас залежить, чим закінчиться ця, не нами розпочата війна», - сказав посадовець.

Нагадаємо, 22 червня виповнюється 75 років з початку нападу гітлерівської Німеччини на нашу землю. В Україні цей день відзначається як День скорботи і вшанування пам'яті жертв війни.