Надрукувати
Перегляди: 426

Рада волонтерів Сумської територіальної громади, яка діє при Сумській міській військовій адміністрації, підбила підсумки першого місяця роботи та окреслила плани на найближче майбутнє.

Під час зустрічі з головою Ради Артемом КУЗНЕЦОВИМ волонтери озвучили, чим допомагали українським захисникам та, тим, хто цього потребує в умовах війни.

«Так, за місяць роботи Ради волонтерів було організовано збір спортивного обладнання для реабілітації військовослужбовців, придбано генератор, медичні засоби та засоби тактичної медицини, протигази, виготовлено великі партії окопних свічок, які відправили на кордон Сумської області та в найгарячіші точки, грілки багаторазового використання, маскувальні сітки, отримано квадрокоптер з Німеччини, який передали військовим, три пральні машини, які передали в Центр матері та дитини, ноутбуки, засоби та підсилювачі для роботи БПЛА та автомобіль для військових», - повідомила заступник голови Ради волонтерів Ірина СВИРДЛОВА.

«Під час війни немає незначущої підтримки. І я дякую кожному, хто долучається до нашого волонтерського руху, адже разом ми можемо набагато більше. До нас надходять нові запити про допомогу, на які ми повинні оперативно реагувати та закривати потребу тих, хто до нас звертається. І я впевнений, що з такою активною позицією за підтримки влади громади та міської військової адміністрації ми здолаємо ворога. Перемога буде за нами», – сказав Артем Кузнецов.

Головний спеціаліст відділу захисту та оборони Сумської МВА Сергій СВЕРДЛЕНКО додав: «За місяць роботи ми напрацювали дієвий механізм допомоги як українським воїнам, так і просто потребуючим громадянам. Наша ж мета – удосконалити його, аби вчасно та дієво надавати підтримку кожному, хто до нас звертається».

Також на засідання ради завітав волонтер з Норвегії Роман ХОППЕСТАД, який привіз автомобіль для ЗСУ та апарт УЗД, який найближчим часом слугуватиме в одному з лікувальних закладів міста.