Надрукувати
Перегляди: 1327

За даними Департаменту соціального захисту населення Сумської міської ради, у червні 2016 року через несплату вартості фактично спожитої послуги з урахуванням розміру призначеної субсидії дію житлових пільг припинено по 549 домогосподарствам.

Спеціалісти профільного структурного підрозділу міськради звертають увагу містян на те, що сплата обов’язкової частки витрат на оплату житлово-комунальних послуг – скасована. Законодавчі зміни, прийняті 1 травня 2016 року, передбачають щомісячну сплату вартості фактично спожитої послуги з урахуванням розміру призначеної субсидії. У разі коли вартість фактично використаної послуги менша, ніж обов’язкова частка витрат на оплату цієї послуги, громадяни сплачують її фактичну вартість.

Фахівці наголошують, аби не потрапити у списки неплатників, що стають підставою для припинення житлової субсидії, мешканці міста повинні вчасно і правильно розраховуватися за надані комунальні послуги та враховувати при цьому нововведення у порядку призначення і надання субсидій.