Надрукувати
Перегляди: 1405

Через військовий конфлікт на Сході України ризик торгівлі людьми – зростає. На цьому наголошують експерти.

Зокрема, фахівці зазначають, що саме хвиля внутрішньої міграції громадян, які переселяються з окупованої території та районів проведення антитерористичної операції в інші регіони країни є одним із магістральних чинників, що сприяє потраплянню населення в такі ситуації. Події на Донбасі змушують українців шукати притулку за кордоном, тому ефективна діяльність з протидії торгівлі людьми в умовах політичної кризи в державі набуває неабиякої актуальності.

За результатами оцінювання експертної місії ЄС прогресу, досягнутого нашою державою на шляху до спрощення візового режиму з Європейським Союзом, розроблено низку рекомендацій та зауважень. Зокрема, йдеться про посилення виявлення та ідентифікації осіб, які постраждали від торгівлі людьми, забезпечення навчання держслужбовців, які працюють у цій сфері, проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи серед населення, посилення національного механізму взаємодії суб’єктів, що здійснюють заходи у сфері протидії торгівлі людьми тощо.

Відтак, Департамент соціального захисту населення Сумської міської ради запрошує громадські організації та соціально активні підприємства міста до співпраці в цьому напрямку.

Пропозиції щодо потенційних напрямків співробітництва у сфері запобігання торгівлі людьми та інформацію про вжиті в 2016 році заходи можна надавати Департаменту соціального захисту населення Сумської міської ради (вул. Харківська, 35, Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.).