Надрукувати
Перегляди: 1786

28 червня, в День Конституції нашої країни, сотні сумчан та гостей міста прийшли на майдан Незалежності, аби відзначити це свято.

 

Спочатку з самого ранку представники міської та обласної влади зібралися біля Центрального кладовища, аби відвідати могили загиблих в зоні АТО та покласти квіти.
Потому на майдані Незалежності розпочався мітинг та урочисте підняття прапорів за участю учасників ХV Всеукраїнського фестивалю «Сурми України».

Очільник Сум Олександр ЛИСЕНКО подякував усім городянам та гостям міста, які завітали до центральної частини міста, аби в дружній, святковій атмосфері відзначити День Конституції України.

«Рівно 20 років тому українці своїм волевиявленням здобули основний закон нашої країни – Конституцію. Головним її принципом є те, що держава повинна відповідати перед людиною за свою діяльність. Хочу запевнити, що міська влада Сум робить і буде робити все, аби так було завжди. Зі святом, дорогі сумчани. Миру, злагоди та добробуту усім нам»,- звернувся Олександр Лисенко до містян.

Розгорнувши великий прапор України, городяни та посадовці рушили до пам’ятника Т.Г. Шевченку для покладання квітів.

Родзинкою ж святкування Дня Конституції став марш-парад духових оркестрів.
Всі 13 колективів, які цьогоріч приймають участь у ХV Всеукраїнському фестивалі «Сурми України», спочатку урочисто вишикувалися на майдані Незалежності. Відразу ж по завершенню мітингу вони пройшли центральною вулицею міста. Усіх присутніх переповнювали емоції, адже від кожного виступу перехоплювало дух.

Дорослі й маленькі сумчани з захватом спостерігали за тим, як кожен колектив крокує вулицею та як хвацько володіє інструментом.