007.jpg

Відділ молодіжної політики підбив підсумки першого за останні три роки стажування молоді в органах місцевого самоврядування.

Таке тривало півтора місяця, з березня по квітень, участь у ньому взяли 13 молодих людей віком від 20 до 35 років.

Кожен з них долучився до роботи того чи іншого структурного підрозділу міської ради. Так, стажистів приймали: управління освіти і науки, управління «Центр надання адміністративних послуг у м. Суми», управління суспільних комунікацій, департамент соціального захисту населення, управління стратегічного розвитку міста, управління публічної інформації, управління охорони здоров'я, департамент інспекційної роботи, відділ молодіжної політики.

Стажисти також відвідали засідання виконавчого комітету, сесію міської ради та низку заходів з працевлаштування в рамках проєкту «Стартап-лабораторія».

Заступник міського голови Станіслав ПОЛЯКОВ наголосив, що стажування, без сумніву, – вагомий крок до професійного розвитку.

«Свого часу я також був стажистом в органах місцевого самоврядування. Це дало змогу більш предметно зрозуміти, як працює влада. Впевнений, що і ви взяли для себе багато корисного з цього навчання. Хай це стане ще одним щаблем до вашої професійної спроможності», – сказав посадовець.

Начальник відділу молодіжної політики Тетяна СЕНЧИЩЕВА відзначили дієвість такого формату.  Адже двоє стажистів офіційно працевлаштувались до структурних підрозділів міської ради.

«Приємно, що після такої тривалої перерви, ми поновили стажування. І це дійсно дієвий механізм залучення молодих та ініціативних людей до системи управління громадою. Особливо радісно чути приємні відгуки від стажистів про їхню практику», – зазначила посадовець.

Під час зустрічі учасники стажування поділилися своїми враженнями та отримали відповідні сертифікати.