003.jpg

У Сумах відновлюють найбільшу в Україні вишиванку на бруківці, яка вже дев'ять років прикрашає центр міста.

За словами очільниці «Агенції промоції «Суми» Юлії ЛЕВЧЕНКО, головна мета мистецької акції – продемонструвати, що Суми були й залишаються патріотичним містом на північному кордоні України. Водночас синергією творчості згуртувати сумчан і жителів з інших регіонів України з-поміж внутрішньо переміщених осіб, та підтвердити нашу українську ідентичність, яку сьогодні воїни ЗСУ відстоюють на фронті російсько-української війни.

На запрошення до відновлення орнаменту сьогодні активно відгукнулись дорослі та юні сумчани. Долучились повним складом колективи управління стратегічного розвитку міста та відділу молодіжної політики.

В обідню перерву попрацював з пензликами й фарбами й в. о. міського голови Артем КОБЗАР: «Вишиванка на Соборній – оберіг нашого міста. Тож, дбаймо про те, що створено руками сумчан і демонструє нашу унікальність».

Завтра, безпосередньо в День вишиванки, мистецько-патріотичну акцію підхоплять інші представники влади громади, освітяни, бібліотекарі, молодь інші. Зробити свій внесок у збереження сумської унікальності можуть всі охочі. Для цього варто прийти об 11:00 у середмістя.

Рукавичками й пензликами учасників забезпечує Агенція промоції «Суми». Фарбу, 20 банок червоної та дев’ять – чорної, традиційно безоплатно надав сумський виробник – ТОВ «Полісан».

Нагадаємо, що найбільшу в Україні «вишиванку», намальовану на тротуарній плитці, створили на вул. Соборна в центрі Сум у травні 2015 року. Її довжина – 473 метри 80 сантиметрів. Сумський стріт-арт внесений до Книги рекордів України.

Суми|новини Сум|сумські новини|укрнет