003.jpg

Урядом були внесені зміни до постанови від 1 жовтня 2014 року № 509 «Про облік внутрішньо переміщених осіб», відповідно до яких, довідки про взяття на облік вимушених переселенців діють безстроково.
Про це повідомляє департамент соціального захисту населення Сумської міської ради.

Довідка видана до 20 червня 2016, яка не скасована і строк дії якої не закінчився, є дійсною та діє безстроково.

Довідка, видана до 20 червня 2016, у якій адресою фактичного місця проживання вказано адресу місцезнаходження органу державної влади, органу місцевого самоврядування, юридичної особи публічного права, її підрозділу, будь-якого іншого приміщення, за якою внутрішньо переміщена особа фактично не проживає, підлягає перереєстрації до 20 липня 2016 року. Для цього переселенцям особисто або через законного представника необхідно звернутися за видачею довідки до уповноваженого органу, а раніше видана їй довідка вилучається.

У департаменті соціального захисту населення наголошують, що довідка не перереєстрована у встановлений строк, не є дійсною, про що вноситься відповідний запис до Єдиної інформаційної бази даних про внутрішньо переміщених осіб.

У разі наявності у внутрішньо переміщеної особи обґрунтованих причин, що унеможливлюють перереєстрацію довідки у встановлений строк, така особа подає до уповноваженого органу за фактичним місцем проживання відповідну письмову заяву та підтвердні документи. У такому разі строк перереєстрації довідки може бути збільшено до 60 днів за рішенням уповноваженого органу.

Довідку отримує кожна дитина, в тому числі та, що прибула без супроводження батьків, законного представника, а також дитина, яка народилась у внутрішньо переміщеної особи.

Додатково інформацію та попередньо записатись на прийом до спеціалістів департаменту соціального захисту населення Сумської міської ради можна у Інформатора або за телефонами: (0542) 635-497, 604-506.

Також можна звернутися до Громадської приймальні по вул. Харківська, буд. 35, каб. № 135 (тел. 604-604, 604-601). Графік прийому: в понеділок-четвер з 8.00 до 18.00 та у п’ятницю з 8.00 до 17.00 (без перерви на обід).