Надрукувати
Перегляди: 1433

Строк призначення управителя будинку відтермінували до моменту визначення переможців конкурсу. Таке рішення 30 червня на позачерговому засіданні ухвалив виконавчий комітет Сумської міської ради.

Пов’язано це зі змінами на законодавчому рівні, які прийняла Верховна Рада України. Відповідна процедура мала б завершитися до 1 липня поточного року. Для житла, мешканці якого не готові самостійно турбуватися не тільки про власну оселю, а й про сходи, ліфт, дах і подвір’я, виконавця послуг із управління будинком на конкурсних засадах повинна призначити міська влада.

Попри те, що нині відсутня повна законодавча база для проведення цього конкурсу, в Сумах до нього уже почали готуватися. Зокрема, виконавчий комітет затвердив тимчасовий порядок про організаційні заходи щодо підготовки та проведення конкурсу.

Заступник міського голови, керуючий справами виконкому Віктор ВОЛОНТИРЕЦЬ наголосив, що цей порядок не є остаточним. Поки не йдеться про склад комісії, що визначатиме переможців, які обслуговуватимуть будинки, також не вказана дата проведення самого конкурсу. Після прийняття постанови Кабміну до відповідного рішення виконкому будуть внесені зміни, – резюмував посадовець.

Сумський міський голова Олександр ЛИСЕНКО закцентував увагу на тому, що реформа житлово-комунального господарства має бути безперервною. Керманич обласного центру наголосив, що у жодному разі не можна допустити в місті колапсу та залишити будинки без обслуговування, відтак необхідно якомога швидше визначити управителів.

Директор Департаменту інфраструктури міста Григорій ЯРЕМЕНКО у свою чергу запевнив, що структурний підрозділ готовий до проведення конкурсу, чекають лише на вирішення питання у столиці.

Крім того, посадовець зазначив, що робота щодо популяризації органів самоорганізації населення ведеться щоденно.

«ОСББ мають і фінансові привілеї. Якщо на капітальні ремонти багатоповерхівок з міського бюджету виділили близько 24 млн. грн. (20 тис. грн. на один будинок), то для існуючих ОСББ передбачено 6 млн. грн. (у співвідношенні на один будинок сума у 2,5 рази більша)», – констатував очільник Департаменту інфраструктури міста.

Він вкотре закликав сумчан до консолідації задля поліпшення стану житлового фонду міста.