0012.jpg

Мешканці, чиє житло зазнало пошкоджень внаслідок ворожих ударів у березні та квітні, отримали першу партію вікон від американської некомерційної організації.

Завдяки благодійникам від американської некомерційної організації «Global Empowerment Mission (GEM)» у партнерстві з Howard G Buffett Fondation (HGBF), до обласного центру доставили 151 віконний виріб.

Вікнами забезпечили жителів двох будинків на Хіммістечку та п’яти – по вул. Харківська.

Усього ж, як повідомили в організації, проведені заміри та передані замовлення на виготовлення 236 вікон (для 70 квартир та сходових клітин у 8 будинках).

Їх монтаж виконають також коштом меценатів з GEM.

В. о. міського голови Артем КОБЗАР подякував волонтерам за те, що допомагають владі громади закривати важливі потреби мешканців, чиє житло пошкодив ворог.

«Для нас ця допомога дуже суттєва, адже без підтримки благодійних організацій ми ці питання вирішували б коштом громади. Тож я дякую, що оперативно відгукуєтесь на потреби сумчан», – звернувся посадовець до партнерів.

Як повідомляють в департаменті інфраструктури міста, протягом березня-квітня внаслідок військової агресії в Сумах зазнали пошкоджень 24 багатоповерхових будинки.

Наразі відновленням охоплено 343 помешкання, інформацію щодо потреби у відновленні вікон ще в 249 квартирах, передано до гуманітарних організацій.

Так, за допомогою інших благодійників власники 120 помешкань вже отримали фінансову підтримку.

Заміна вікон відбувається у рамках віконної програми, яка створена американською організацією Global Empowerment Mission (GEM) у партнерстві з фондом Howard G Buffett Fondation (HGBF).

Програма спрямована на заміну вікон у будинках, навчальних закладах та соціальних об'єктах, які постраждали від ворожих влучань та вибухової хвилі.