001.jpg

Виконувач обов’язків міського голови Артем КОБЗАР та депутати Сумської міської ради передали автомобіль для підрозділу тероборони.

Андрій, військовослужбовець мінометного підрозділу 117 бригади ТрО, розповідає: охороняємо з побратимами одну з ділянок державного кордону.

Авто постійно потрібне для переміщень особового складу та довезення боєкомплекту на позиції.

«Дороги у прикордонні розбиті ущент, адже постійно – під обстрілами, тож, за допомогою у придбанні машини підвищеної прохідності звернулись до влади громади. І дуже вдячні, що нас почули, і швидко знайшли потрібне авто».

Артем Кобзар говорить: «Всі жителі сумської громади пам’ятають, що Суми вистояли тільки завдяки нашим добровольцям, які вранці 24 лютого 2022 року взяли до рук зброю і відважно захищали оточене росіянами місто до початку квітня. І так само, від початку повномасштабного вторгнення, левову частку бюджету у Сумах ми спрямовуємо на потреби оборони. Але якщо захисники потребують додаткової підтримки, ми завжди поряд».

Цю автівку – повнопривідну, з дизельним двигуном, придбали за власні кошти голів фракцій і всіх депутатів міської ради.

«Перш ніж передати у підрозділ, відремонтували систему паливної подачі, тепер наші воїни значно мобільніші, і можуть зосередитись на виконанні бойових завдань. Коли наші ефективно працюють, захищаючи кордони, ми спокійні за безпеку громади», - говорить Артем Кобзар.

Анатолій CАГАЧ, керівник фракції «ВО «Батьківщина», додає: «Серед депутатів порозуміння щодо безвідмовної допомоги нашим оборонцям було від початку вторгнення. Ще до моменту створення торік Сумської міської військової адміністрації, ми фінансували всі потреби у спорядженні бійців. Не все ми можемо закуповувати за бюджетні кошти громади, але чітко закриваємо ці потреби, будь-то закупівля пікапів, прожекторів, генераторів, та іншого спорядження, — власним коштом, з допомогою волонтерів, а також у взаємодії з Сумською МВА та її очільником Олексієм ДРОЗДЕНКОМ».

Вадим АКПЄРОВ – очільник фракції «Європейська солідарність» та голова планово-бюджетної комісії підкреслює: «Ми добре розуміємо, що Суми – це північний форпост на кордоні з державою-агресором. Торік Суми у відсотковому співвідношенні до загального фонду міського бюджету ввійшли у ТОП – п’ятірку міст України з обсягів допомоги військовим. Маючи зведений бюджет 4,5 млрд грн, і бюджет розвитку 550 млн грн, ми 450 млн грн спрямували саме на підтримку різних військових формувань, більшу частину коштів – близько 250 млн грн – саме на ДФТГ».

До речі, додав депутат, Суми – одне з небагатьох міст України, де бійцям добровольчих формувань територіальної громади виплачують кошти у вигляді соціальної допомоги. Адже так ми можемо громадою засвідчити, що тільки разом: цивільні й військові, можемо здобути нашу перемогу.