004.jpg

Програма імені Фулбрайта в Україні оголошує конкурс на здобуття стипендій імені Фулбрайта для викладачів-початківців та молодих фахівців за програмою Fulbright Foreign Language Teaching Assistant Program (FLTA).

В рамках цієї програми передбачено стажування з викладання української мови, а саме асистування американським викладачам, в університетах/коледжах США тривалістю дев’ять місяців.

У конкурсі можуть брати участь викладачі-початківці та молоді фахівці, які спеціалізуються з лінгвістики, української літератури, перекладацьких студій, комунікацій, журналістики, американських студій, викладання англійської мови. Кандидати повинні мати щонайменше диплом бакалавра на час призначення стипендії (липень 2017 року).

Програма розпочинається у серпні з обов’язкової тижневої ознайомчої сесії й триває 9 місяців; не передбачає отримання ступеня по її завершенні.

Коло обов’язків учасників програми включає асистенцію у викладанні української мови – 20 годин на тиждень; студіювання у кожному семестрі мінімум двох дисциплін, одна з яких американістика; позауніверситетське спілкування із членами громади: організація й проведення культурно-освітніх подій, зустрічей, мовних клубів тощо.

Після першого семестру стипендіати з країн-учасниць програми – близько 400 осіб – зустрінуться на об’єднавчій конференції, аби поділитись своїми напрацюваннями й обговорити успішні викладацькі практики.

Учасник програми отримує щомісячну стипендію, медичне страхування, квиток в обидва боки.

Детально про програму, перелік документів для участі у конкурсі та вимоги до їх оформлення, а також про перебіг конкурсного відбору можна дізнатися тут.

Кінцевий термін подання заявок – 1 серпня 2016 року.

Координатор програми – Вероніка АЛЕКСАНИЧ (Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.)