002.jpg

Департамент інспекційної роботи зібрав нараду з представниками правоохоронних та органів контролю щодо посилення протидії стихійній торгівлі.

Учасниками обговорення проблематики стали в. о. міського голови Артем КОБЗАР, заступник міського голови Римма БИКОВА, директор департаменту інспекційної роботи Максим ЗЕЛЕНСЬКИЙ, фахівці структурних підрозділів міської ради, військової адміністрації, представники поліції, Держпродспоживслужби, Держпраці, Державної податкової служби України.

Максим Зеленський наголосив, що фахівці департаменту інспекційної роботи спільно з правоохоронцями в межах своїх повноважень постійно протидіють стихійній торгівлі. Водночас є потреба в залученні органів контролю, що дасть змогу такій протидії бути дієвішою. Ще одним методом підвищення ефективності боротьби з цим негативним явищем представник правоохоронців назвав конфіскацію товару, який продається у місцях стихійної торгівлі. Разом з тим, є потреба у виділенні приміщення для зберігання швидкопсувної продукції.

У підсумку учасники наради вирішили створити тимчасову комісію з питань недопущення стихійної торгівлі у невстановлених місцях на території Сумської МТГ. Перевірками охоплять території біля ринків та вулиці міста.

Заступник міського голови Римма Бикова звернулась до представників органів контролю активізуватися та долучитись до боротьби зі стихійною торгівлею: «Є глобальна проблема, тож, давайте спільно спробуємо навести лад. Чому в інших містах це зробили, а в Сумах – ні? Якщо нічого не робити, то все залишатиметься, як є. Не шукаймо причини не робити це, а працюймо над розв’язанням проблеми».

До п’ятниці, 7 червня, відповідні служби мають надати свої кандидатури до складу комісії, а міські посадовці спільно з поліцією розв'язати питання з приміщенням для зберігання конфіскованої продукції. І вже наступного тижня комісія стане до роботи.