003.jpg

Сумська міська ТГ представлена на Міжнародній конференції з питань відновлення України (Ukraine Recovery Conference – URC 2024), яка відкрилась сьогодні в Берліні.

Це спільний захід Німеччини та України, що проходить під гаслом «Об'єднані у захисті. Об'єднані у відновленні. Сильніші разом».

Одне з важливих питань – підкреслити роль місцевих громад у відновленні України, допомогти розбудувати їх спроможність, сформувати систему прозорості, довіри, стійкості громад.

Сумську міську територіальну громаду на заході представляє заступник міського голови Римма БИКОВА.

Першого дня посадовець зустрілась з головою Ради німців в Україні, фінансовим директорjv Українського інституту у Німеччині Володимиром ЛЕЙСЛЕ, з яким обговорила можливості залучення інших міст Німеччини до підписання партнерських Угод з сумською громадою та заручилась його підтримкою в просуванні взаємин.

Також заступник міського голови мала розмову з директором з розвитку бізнесу в GE HealthCare Крісом БОННЕТОМ щодо перспектив співпраці в галузі охорони здоров’я, зокрема в частині оновлення медичного обладнання та залучення до потреб сумської громади новітніх розробок.

Під час спілкування з головою правління Heine+Beisswenger Group, професором, доктором Райнером ЛІНДНЕРОМ торкнулись актуального для сумської громади питання будівництва металевих мостів тоннажністю 50 – 80 тонн, які порівняно швидко виготовkяються та встановлюються, а також можливостей пошуку донорів для їх фінансування. Домовилися з наступного тижня розпочати роботу з підписання Меморандуму про подальшу співпрацю.

З головним виконавчим директором Al for Good Foundation Джеймсом ХОДСОНОМ обговорили можливість встановлення в Сумах стійких магістралей Інтернету.

Партнери готові надати обладнання у великій кількості та безплатно. Сторони запланували провести наступного тижня робочу зустріч із цього питання, де обговорять технічні можливості та обсяги потреби громади.

Зустрілась Римма Бикова із радником енергетичного сектору ICC Ukraine Оксаною ТЮПОЮ, комунікація із якою є запорукою успішного залучення донорів на будівництво об’єктів альтернативного енергозабезпечення.

З делегаціями зі Львова та Чернівців сумський посадовець говорила щодо їх позитивного досвіду співпраці з міжнародними партнерами та обміну ним.

Завтра - другий день роботи Конференції, яка об’єднала лідерів урядів низки країн, міжнародних організацій, бізнесу та громадянського суспільства. URC 2024 є продовженням циклу щорічних заходів високого рівня, присвячених швидкому відновленню та довгостроковій відбудові України, які проводяться від початку повномасштабної агресії росії проти України.

Цьогорічну Конференцію з відновлення вперше приймає держава-член ЄС. Вперше в ній бере участь і Сумська міська ТГ.