007.jpg

Поліцейські Сум розшукують зловмисників, які видурили у 75-річної пенсіонерки 7500 гривень.

Про це повідомляє сектор комунікації ГУНП в Сумській області.

Кругленьку суму в жінки вимагали за «відкуп» доньки від кримінальної відповідальності за нібито скоєний злочин. Пенсіонерці зателефонували із невідомого номера. Голос співрозмовниці видався бабусі знайомим, отож жінка навіть не запідозрила, що прохання перерахувати гроші – це пастка шахраїв.

Попри поради дітей та онуків, які неодноразово попереджали стареньку про подібні схеми, жінка разом із чоловіком кинулася збирати свої заощадження, ба більше подружжю довелося позичити гроші ще й у сусідів.

На щастя, літня сумчанка встигла перерахувати лише частину суми, яку вимагали шахраї – 7500 гривень. Від більших матеріальних втрат пенсіонерку убезпечив син, який зателефонував батькам і повідомив, що їхню доньку не затримували поліцейські.

Оговтавшись, пенсіонерка звернулася до справжніх правоохоронців. Поліціянтам вже вдалося встановити, що гроші потерпілої були зняті невідомим в одному з обласних центрів України.
Наразі за цим фактом слідчі відкрили кримінальне провадження за ознаками ч.1 ст. 190 Кримінального кодексу України «Шахрайство». Триває перевірка.

Правоохоронці вкотре звертаються до громадян з проханням бути виваженими та обережними у подібних ситуаціях. Поліцейські закликають містян не панікувати та в жодному разі не перераховувати гроші невідомим особам, ким би вони не представлялись. Натомість потрібно заспокоїтися і зателефонувати своєму родичу, а потім про спробу шахрайства повідомити в поліцію.