005.jpg

На КП «Міськводоканал» побували з візитом представники Дитячого фонду Організації Об’єднаних Націй (ЮНІСЕФ) в Україні та обговорили продовження двостороннього партнерства у напрямі якісного та стабільного водопостачання.

На початку повномасштабного російського вторгнення в лютому 2022 року благодійники ЮНІСЕФ екстрено надавали сумському підприємству матеріали для відновлення мереж, аварійних ремонтів обладнання, оперативного забезпечення питною водою садочків, шкіл, дитячих лікарень і загалом міста.

Зараз гуманітарна організація має намір зосередитись на комплексних критично важливих проєктах, зокрема водозабезпеченні, реконструкції мереж водопостачання, очищення води тощо з метою покращення санітарних умов і доступу дітей до безпечної питної води.

Керівництво водоканалу та благодійник обговорили умови співфінансування і подачі проєктних заявок та актуальні потреби підприємства в матеріалах і джерелах резервного живлення.

Зокрема, комунальному підприємству необхідні автономні енергоустановки для забезпечення стабільного водопостачання населення.