001.jpg

В рамках експериментального проєкту комплексної соціальної послуги з формування життєстійкості сумчанам пропонують опанувати відповідні навички.

В Сумах реалізація даного проєкту, який передбачає створення Центру життєстійкості, розпочалась в травні. Наразі триває підготовка приміщення, де людям надаватимуться психологічна допомога та консультації.

Нині ж команда фахівців працює на базі Центральної міської бібліотеки ім. Т. Г. Шевченка (вул. Нижньовоскресенська, 6).

Сюди можуть звертатись всі, кому необхідно навчитись справлятись зі стресами самим та допомогти своїм близьким.

Спеціалісти пропонують індивідуальні консультації, під час яких надають психологічну допомогу, підтримку в пошуку внутрішніх та зовнішніх особистісних ресурсів, допомогу в подоланні стресу, тривоги, депресії та інших психоемоційних станів, навчають використовувати способів емоційного та психологічного розвантаження.

Також в бібліотеці проводять тренінги з розвитку стресостійкості, навичок емоційної регуляції, навчають технікам емоційного відновлення.

Серед іншого працюють групи підтримки для військовослужбовців, ветеранів та їхніх родин. Надається допомога в адаптації до мирного життя, подоланні бойової травми. 

Внутрішньо переміщеним особам допомагають долати стрес, адаптуватись до нового місця проживання, сприяють в пошуку житла, роботи, соціальних та медичних послуг.

Триває робота з іншими вразливими групами населення. Зокрема, фахівці допомагають людям, які постраждали від домашнього насильства, людям з інвалідністю, людям похилого віку та тим, хто опинився в складних життєвих обставинах.

Проводяться тренінги та семінари для батьків з питань виховання дітей, подолання дитячих проблем, формування здорових стосунків у сім'ї, набуття батьками навичок конструктивного виховання.

Усі зазначені послуги фахівці надають на безоплатній основі.

Для запису на індивідуальні чи групові заходи та за більш детальною інформацією слід звертатись за телефоном: (063)1150716.